Mireisz László: Ég Veletek

7 700 Ft

ÚJRA RENDELHETŐ MIREISZ LÁSZLÓ “ÉG VELETEK!” C. KÖNYVE LIMITÁLT PÉLDÁNYSZÁMBAN

A könyv az elmúlt 30 év összegyűjtött írásait tartalmazza. Tematikusan rendszerezve megtalálható benne Mireisz László valamennyi eddig megjelent tanulmánya és a vele készült interjúk is. Mind az univerzális érdeklődéséről, kezdettől kiforrott eredeti látásmódjáról és a metafizikai realizáció, azaz a szellemi megvalósítás iránti elkötelezettségéről tanúskodik.

Kategória:

Leírás

Leírás

Mireisz László (Budapest, 1950) nagyon fiatalon kezdte keresni a metafizikai, a lét értelmére és a halál mibenlétére vonatkozó – azaz a „végsőnek” nevezett – kérdésekre a válaszokat. A hetvenes évektől célirányos filozófiai, vallási, szimbológiai kutatásaiban a legnagyobb támaszt a szellemi gyakorlatok jelentették.

1978-tól 1982-ig a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista papképző szakát végezte el, mely buddhista pappá szenteléssel zárult. Ezután kétszer három évet töltött intenzív, a benső folyamatok megfigyelését lehetővé tevő gyakorlatokkal elvonulásban. A második három évben az intézet tanáraként már rendszeresen tartott előadásokat a legkülönbözőbb vallási és metafizikai hagyományokról, azok világképéről és gyakorlásra vonatkozó szemléleti alapokról.

1989-től az Átama buddhista szahadzsija rend három alapítójának egyike és vezetője. 1991-ben egyik alapítója volt A Tan Kapuja Buddhista Egyháznak valamint A Tan Kapuja Buddhista Főiskolának, ahol a buddhológia tanszék vezetője lett. 1993-ban kezdett harmadik hároméves elvonulása idején célja a keleti tanítások, azokon belül is kitüntetett módon a védikus világkép, a hármasságra, az egyensúlyra épülő elvek és a magyar hagyomány ötvözéséből született „javas út” kidolgozása volt. 1999-től A Tan Kapuja Buddhista Egyház egyházi tanácsának vezetője.

Ebben a – tíz éve kiadni tervezett, tehát régóta várt – gyűjteményes kötetben tematikusan rendszerezve megtalálható valamennyi eddig megjelent tanulmánya és a vele készült interjúk is. Mind univerzális érdeklődéséről, kezdettől kiforrott eredeti látásmódjáról és a metafizikai realizáció, azaz a szellemi megvalósítás iránti elkötelezettségéről tanúskodik.

63. Javasünnep

2020. december 20-án tartjuk a 63. Javasünnepünket, melyre nagy szeretettel várunk Benneteket!

A részvétel ingyenes, viszont egy előzetes regisztráció szükséges hozzá az alábbi linkre kattintva: http://javaslap.hu/regisztracio

 

Javaslap.hu

A Javas Hagyományőrző Kör
online magazinja

Kosár

Szerkesztőség

E-mail: kapcsolat@javaslap.hu

Telefon: +36309250269